Политика за Колачиња

Ефективен датум: 01-Авг-2022
Последно ажурирано: 31-Јул-2022

Оваа политика за колачиња објаснува што се колачиња и како ги користиме, типовите колачиња што ги користиме, т.е. информациите што ги собираме користејќи колачиња и како тие информации се користат и како да се управува со поставките за колачиња.

Што се Колачиња (Cookies)?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за складирање на мали делови од информации. Тие се зачувуваат на Вашиот уред кога веб-страната е вчитана на Вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат да направиме веб-страната правилно да функционира, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како функционира веб-страната и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како користиме колачиња?

Како и повеќето онлајн услуги, нашата веб-страна користи колачиња од прва и трета страна за неколку намени. Колачињата од прва страна се главно неопходни за веб-страната да функционира на коректен начин и тие не собираат ниту еден од Вашите лични податоци за идентификација.

Колачињата од трета страна што се користат на нашата веб-локација главно се за разбирање како работи веб-страната, како комуницирате со нашата веб-страна, одржување на безбедноста на нашите услуги и сè на сè Ви обезбедуваат подобрено корисничко искуство и помагаат да се забрзаат Вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

Видови колачиња што ги користиме
Управувајте со поставките за колачиња

Можете да ги промените вашите параметри за колачиња во секое време со кликнување на горниот линк (Поставки за Колачиња). Ова ќе Ви овозможи повторно да го посетите банерот за согласност за колачиња и да ги промените Вашите преференции или веднаш да ја повлечете согласноста.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-страните. Можете да ги промените поставките на Вашиот прелистувач за да ги блокирате/бришете колачињата. Подолу се наведени линкови до документите за поддршка за тоа како да управувате и бришете колачиња од главните веб-прелистувачи.

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/32050

Safari: https://support.apple.com/en-in/guide/safari/sfri11471/mac

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox?redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored&redirectlocale=en-US

Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/delete-cookies-in-microsoft-edge-63947406-40ac-c3b8-57b9-2a946a29ae09

Ако користите кој било друг веб-прелистувач, посетете ги официјалните документи за поддршка на Вашиот прелистувач.